Speltrundstykker

Spelt inneholder lite fruktaner, kjeder av fruktose som vi finner mye av i vanlig hvete og rug. Mange med IBS har problemer med å fordøye fruktaner, og da kan spelt være løsningen. Spelt har de samme bakeegenskapene som vanlig hvete, så disse rundstykkene blir veldig luftige og saftige. 

Til 20 rundstykker

750 g sammalt spelt

250 g siktet speltmel

1 ss sukker

2 ts salt

1 pk gjær

3,5 dl melk (laktosefri)

3,5 dl vann

1/2 dl olje

Egg til pensling

Valmuefrø

Bland sammen det tørre. Lunk melk og vann og rør ut gjæren. Bland det våte inn i det tørre. Elt deigen for hånd eller med kjøkkenmaskin. Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Ta deigen ut på melet bakebord og elt den lett sammen. Del deigen i 20 emner og rull hvert emne til et rundstykke. Legg rundstykkene på bakepapir og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca 45 min. Pensle dem med egg og strø valmuefrø på toppen.

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøles på rist.

20140218-212224.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Low FODMAP, Med spelt og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Speltrundstykker

  1. Kristina A. Rutledal sier:

    Tusen takk for enkel oppskrift! Denne skal jeg prøve i kveld!

  2. Else-Britt Andersen sier:

    Takk for oppskrift,baker de ofte! Fryser dem og tar opp de jeg trenger.Kjempefine!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s