Glutenfri kokoskake med sjokoladekrem

Kombinasjonen av den lette og friske kokosbunnen og den fyldige og mektige sjokoladekremen er bare helt fantastisk. Kaken er lett og relativt rask å lage, og den smaker på ingen måte som en «allergikake» selv om den er uten både mel, nøtter og melkeprodukter.

Kokoskake

4 eggehviter

100 g sukker

100 g revet kokos

1 ss potetmel

1 ts bakepulver

Pisk eggehvitene stive. Ha i sukkeret litt etter litt. Bland sammen kokos, potetmel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggehvitene.

Kle bunnen av en middels springform med bakepapir.  Hell i røren og stek kaken ved 200 grader i 15-20 minutter. La kaken avkjøles i formen.

Sjokoladekrem

200 g (melkefri) mørk kokesjokolade

200 g (melkefritt) smør

1 ss sterk kaffe

4 eggeplommer

100 g melis

Smelt sjokolade og smør i vannbad sammen med kaffen. Rør godt og avkjøl. Visp eggedosis av eggeplommer og melis og ha i den avkjølte sjokoladeblandingen. La sjokoladekremen stå i kjøleskap til den tykner før du smører den på kakebunnen. Pynt med f.eks friske bær, høvlet sjokolade eller strøssel. Vær oppmerksom på at en del strøsselblandinger inneholder hvete!

img_6118

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s