Madblogger udfordringen: Bjørnebærtrifle

Jeg har meldt meg på den danske madblogger udfordringen som går ut på å kombinere en av mine egne oppskrifter med en annen bloggs oppskrifter. Jeg har fått tildelt bloggen rigeligtsmør.dk, og har valgt oppskriften brombærtrifli. Dette er en trifle som består av bjørnebær, råkrem og makroner. Jeg er veldig glad i sjokolade, så jeg har valgt å sette mitt personlige preg på denne oppskriften ved å bruke mine nøttemakroner med sjokolade. Og jeg fant det passende å dynke disse i Baileys i stedet for sherry.

Til 2 porsjoner

1 dl kremfløte

2 eggeplommer

30 g melis

150 g friske bjørnebær

10 g sukker

6 nøttemakroner med sjokolade

1 skvett Baileys

Pisk eggedosis av eggeplommer og melis. Pisk krem av kremfløten. Bland en tredel av kremen sammen med eggedosisen. Vend forsiktig inn resten av kremen og la det sette seg litt i kjøleskapet.

Vend sukkeret forsiktig sammen med bjørnebærene og la det trekke i minst 30 min.

Knus tre makroner i hvert glas og hell over en liten skvett Baileys. Ha i bjørnebærene og fordel kremen på toppen. Pynt med bjørnebær og sjokolade.

Jeg fulgte rigeligtsmør.dk sin anbefaling om å sette triflen sammen i siste øyeblikk, og resultatet ble helt fantastisk; søtt, friskt og crunchy.

20140222-114138.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Madblogger udfordringen: Bjørnebærtrifle

 1. LaCucinaNada sier:

  Dén trifli må jeg prøve når det bliver sæson for brombær – den ser skøn ud!

  Tusind tak fordi du gad at lege med, dejligt at have flere nordmænd med denne gang.
  Måske du er frisk på en tredje runde??

  Hilsen La Cucina Nada

 2. Det lyder godt nok som en lækker fortolkning du har lavet af min brombærtrifli. Jeg vil bestemt prøve at lave dine makroner med mørk chokolade næste gang jeg laver en brombærtrifli.

  Jeg har været spændt på at se, hvad du fandt på, og det har været sjovt at fortolke en af dine opskrifter 🙂

  Venlig hilsen
  Martin Villumsen

 3. Tilbaketråkk: Madblogger Udfordringen #2 – sådan gik det! | madbloggerudfordringen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s