Gluten- og melkefrie fastelavensboller

Jeg gleder meg til søndag 😀 Er det ikke flott med en dag i året hvor det er obligatorisk å spise boller? Og med denne oppskriften kan ALLE spise boller 😀

Til 12 boller

3 dl soyamelk (evt laktosefri melk)

1/2 ts fiberhusk

50 g gjær

100 g romtemperert melkefritt smør

50 g sukker

1/4 ts salt

1 ts malt kardemomme

100 g jyttemel

400 g Finax gluten- og melkefri melmix

Lunk melken og ha den i en kjøkkenmaskin sammen med fiberhusk og gjær. Kjør i 5 min.   Rør inn smør, sukker, salt og kardemomme. Rør inn melet. La maskinen elte i minst 5 min. La deigen heve i minst 30 min.

Kna deigen godt på melet bakebord. Form til 15 glatte boller. La dem heve på bakepapirskledd stekeplate i minst 1 time under et håndkle.

Stekes på 250 grader i ca 10 min. La bollene avkjøles under et klede.

Fyll

1 dl laktosefri kremfløte

1 ts vaniljesukker

Bringebærsyltetøy

Melis

Pisk fløten med vaniljesukkeret. Skjær bollene i to. Ha litt bringebærsyltetøy på hver del, ha en stor klatt med krem på bunnene og sett toppene oppå. Sikt litt melis på toppen og server!

bilde 4

 

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s