Kokosboller i dessertkopper

Jeg henger litt etter med bloggingen, dette var vår nyttårsdessert. Kokosboller er kjempegodt, både for store og små, og mine to små syntes det var kjempegøy å lage til denne desserten. Vi brukte silikonmuffinskopper, men de kan selvfølgelig serveres i vanlige kopper, vinglass e.l.

Til 10 kokosboller

4 plater gelatin

0,7 dl kokende vann

3 store eggehviter

200 g sukker

2 ts vaniljesukker

100 g kokesjokolade

2 ss (melkefritt) smør

Kokosmasse

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem vannet ut av gelatinplatene og la dem smelte i kokende vann. La den avkjøles litt.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukkeret og pisk videre til stiv marengs.  Hell gelantinen i marengsen i en tynn stråle. Pisk videre i 10-20 min til marengsen er tykk og tett.

Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt i dessertkopper eller -glass. Sett dem i kjøleskapet et par timer til skummet har stivnet.

img_5986
Smelt kokesjokolade og smør i vannbad. Hell forsiktig over marengsen med en teskje eller en liten sprøytepose. Dryss over litt kokosmasse. Sett tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Ta den ut av kjøleskapet 30 min før den skal serveres.

img_5987

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar