Glutenfri Quiche Lorraine

Glutenfri paibunn er ikke så helt enkelt å få til. Jeg har ganske gode resultater med paibunn til søte paier, men det er verre med de salte: De blir enten for harde eller for smuldrete. Det Glutenfrie Verksted har nå lansert en glutenfri paibunn som er lett å få til og som passer utmerket til salte paier. Jeg foretrekker min Quiche Lorraine med bacon, men du kan også lage den med røkt skinke.

Paideig

1 pk paibunn miks

1 egg

80g (laktosefritt) smør

4-6 ss vann

Bland sammen ingrediensene, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Pakk i plast og legg i kjøleskap i minst 30 min.

Trykk deigen ut i en middels/stor paiform og prikk den med en gaffel. Forstekes på 200 grader i 10 min.

Fyll

300 g bacon

6 blader vårløk (den grønne delen)

300 g revet emmenthaler eller annen ost

6 egg

2 dl (laktosefri) kremfløte

2 dl (laktosefri) melk

1 ts salt

1 ts pepper

Skjær bacon i små biter og stek det til det så vidt er sprøtt. Fordel baconet utover den forstekte paibunnen sammen med finkuttet vårløk. Riv osten og strø over. Visp sammen egg, fløte, melk, salt og pepper og hell over.

Stekes videre på 200 grader i ca 40 min, til eggeblandingen har stivnet.

IMG_5571

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

1 svar til Glutenfri Quiche Lorraine

  1. Åh, dette gleder jeg meg til å prøve! Takk for tips 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s