Glutenfri julebakst: Russiske kyss

Disse marengsene smakte jeg for første gang hos svigermor i fjor, de er sprø og seige og smaker av deilige valnøtter. Nydelig!

Til 2 brett, ca 40 stk

4 eggehviter

250 g sukker

150 g valnøtter

Pisk eggehvitene stive. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, det tar litt tid. Tilsett sukkeret litt og litt. Pisk videre til du har en helt blank marengs (ca 10 min). Vend i grovt hakkede valnøtter.

Dekk to stekeplater med bakepapir og bruk to barneskjeer for å sette marengs på bakepapiret.

Stekes på 150 grader i 15-20 min. Marengsene skal være tørre på undersiden, men fortsatt bløte inni. Avkjøles på brettet og oppbevares i kakeboks.

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt, Jul, Kjeks og småkaker, Low FODMAP og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s