Gluten- og laktosefri «oreo»kake

Lanseringen av laktosefri kremost (både av Tine og Philadelphia!) har åpnet for mange kaker som jeg ikke har spist på mange år! Dette er gjerne kaken jeg har savnet mest. Litt mer arbeid enn originalen, siden man må lage sjokolademoussen selv, men helt klart verdt det 🙂

Bunn

250 g gluten- og laktosefrie lovemore O’Choco

80 g melkefritt smør

Smelt smøret og ha kjeks og smør i en foodprocessor/blender. Kjør til kjeksene er knust og alt er blandet. Legg en 24 cm kakeformring på et serveringsfat og press kjeksblandingen ned i ringen. Sett i kjøleskapet.

Ostekrem

250 g Tine laktosefri kremost (2 pk) eller tilsvarende mengde laktosefri Philadelphia

150 g melis

1 pk laktosefri kremfløte

Visp sammen kremost og melis. Visp kremfløten. Vend forsiktig sammen. Smør forsiktig 2/3 av ostekremen utover den avkjølte kjeksbunnen.

Sjokolademousse

100 g mørk kokesjokolade 70%

100 g melkefritt smør

100 g sukker

1 ts vaniljesukker

3 store eggehviter

3 store eggeplommer

Smelt sjokolade og smør i vannbad. Pisk eggeplommer, vaniljesukker og halvparten av sukkeret til eggedosis. Pisk eggehviter og resten av sukkeret stivt. Bland sjokolade forsiktig inn med eggeplommene. Vend forsiktig inn eggehvitene. Hell sjokolademoussen over ostekremen. La kaken stå i kjøleskap til moussen har satt seg, minst 1 time, men gjerne over natten.

Pynt med resten av ostekremen, gluten- og laktosefrie lovemore O’Choco eller grovrevet mørk kokesjokolade.

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s