Glutenfrie skillingsboller

Endelig en god glutenfri bolleoppskrift! Og det har jammen vært mye prøving og feiling før jeg kom frem til denne! Glutenfri bakst blir mindre luftig enn bakst med gluten, og boller vil man selvfølgelig ha luftige. Disse er så luftige som glutenfri bakst kan bli, og fyllet gjør dem ekstra saftige og gode.

Til ca 20 boller

100 g (melkefritt) smør

5 dl (laktosefri) melk

50 g gjær

1 ss fiberhusk

550 g Finax gluten- og melkefritt mel

100 g sukker

0,5 ts salt

1 ts kardemomme

Smelt smøret og ha i melken, varm til 37 grader. Hell over i kjøkkenmaskin sammen med gjær og fiberhusk. La kjøkkenmaskinen gå i 5 min før du har i resten. Elt deigen i 10 min. La deigen heve i 30 min.

Fyll

100 g romtemperert (melkefritt) smør

5 ss sukker

1 ss kanel

Rør sammen fyllet. Ha litt mel på bakebordet og kjevle ut deigen til et stort rektangel, eller flere små. Smør på fyllet og rull sammen. Skjær rullene i skiver og legg på et bakepapirkledd stekebrett. La bollene heve i 30 min. Om du vil kan du pensle bollene med egg og strø på perlesukker.

Stekes på 250 grader i 8-10 min.

bilde 2

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s