Glutenfri banankake med sjokoladekrem

Kombinasjonen banan og sjokolade er veldig god, og denne kaken er intet unntak. I tillegg er den både rask og lett å lage. Jeg pyntet med bringebær, men andre typer frisk frukt eller bær kan nok like gjerne brukes.

Til 1 liten kake

2-3 godt modne bananer

2 egg

1/2 dl rapsolje

150 g finax lyst mel

1 ts bakepulver

1 ss sukker

Mos bananene i en bakebolle og rør inn egg og olje. Bland inn mel, bakepulver og sukker. Smør en liten kakeform og hell i røren.

Stekes på 180 grader i ca 30 min.

Sjokoladekrem

50 g (melkefritt) smør

4 ss sterk kaffe

200 g melis

1 ts vaniljesukker

2 ss kakaopulver

Bland alt godt sammen. Når kaken er avkjølt fordeler du glasuren oppå og rundt kaken. Pynt med bær eller frukt.

b 4

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s