Tapas: Kyllingruller

Dette er en helt super tapasrett som faller i smak hos både store og små. Kyllingen blir svært saftig av å bli tilberedt på denne måten, og det gjør ikke noe om den blir stående i ovnen eller får hvile litt for lenge. Den kan selvfølgelig også serveres som en hovedrett med det tilbehøret du måtte ønske.

2 store kyllingfileter

2 klyper maldonsalt

12 skiver godt bacon

1/2 potte basilikum

Bank kyllingfiletene hver for seg i en plastpose. Legg seks baconstrimler på litt aluminium- eller plastfolie. Dekk baconet med basilikumblader og legg en banket kyllingfilet oppå. Strø over en klype maldonsalt. Bruk folien til å rulle kyllingen inn i baconet. Svi av i smør i stekepanne på middels-høy varme. Når baconet begynner å bli sprøtt på alle kanter, legger du dem i en ildfast form. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 min, sjekk med en kniv om kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i ca 5 min før du skjærer den i tynne skiver.

bilde 1

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kylling, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s