Plukkfisk med sprøstekt bacon

Enkel fiskerett med lite oppvask, og populært både hos store og små. Dette er den bergenske varianten, servert med sprøstekt bacon, flatbrød og gjerne bergenske vannkringler.

Til 2 voksne og 2 barn

3 vårløk (den grønne delen)

2 ss (melkefritt) smør

2 ss finax glutenfritt mel

6 dl (laktosefri) melk

6 poteter, skrelt og i biter

2 ts salt

1 ts malt hvit pepper

2 ts malt muskat

400 g fiskefilet uten bein

1 pk bacon

Skjær vårløk i tynne skiver og fres i smøret i en gryte. Rør inn melet og spe med melken. Kok opp under omrøring og tilsett potetene. La det koke i 15 min under omrøring før du rører inn krydder. Kutt fisken i små biter og rør den inn i gryten. Sett på lokket og skru av varmen. La den stå i 5-10 min til fisken er mør.

Sprøstek bacon i litt smør. Server plukkfisken med sprøstekt bacon, flatbrød og gjerne bergenske vannkringler.

20120625-204401.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Torsk og sei og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

8 svar til Plukkfisk med sprøstekt bacon

 1. Nyte sier:

  Herlig enkel rett som vi må prøve i morgen 🙂

 2. lisa sier:

  Idag hadde vi plukkfisk for første gang! Kjempegodt, men mannen hadde minner om tjukkere gryte hjemmefra, mer som potetstappe. Vet ikke om jeg kanskje gjorde noe feil…
  Jeg reagerte litt på salt-og peppermengden i oppskriften. Jeg brukte heldigvis ikke alt, for jeg synes det var altfor mye av begge deler-spesielt når man har bacon til, som også er salt. Men vi er heldigvis forskjellige, også når det gjelder smak 🙂 Jeg tilsatte både gressløk og persille-og heldigvis så hadde jeg vannkringle liggende igjen i skapet..namnam. Dette skal lages igjen, det gikk jo så utrolig kjapt 🙂 Takk for super oppskrift!

  • Lene sier:

   Jeg har laget en annen variant tidligere der poteter og purre ble kokt i vann, fisken trukket og til slutt ble alt sammen blandet og spedd med melk og smør. Det er gjerne den varianten din mann har fått hjemme, for den er ganske potetstappete.
   Kjekt å kunne være til inspirasjon 🙂

 3. Tilbaketråkk: Fisk i hvit forkledning – Lite budsjett, men spiser godt og kaster aldri mat i søpla! og andre nyttige spareråd… | Vi spiser godt, sundt og billig uten å sløse…

 4. Tilbaketråkk: Plukkfisk med sprøstekt bacon | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s