Kvikklunsjkake med havsalt

Minstemann fyller 1 år, og det må jo feires med stil. Kaken har 4 lag med kvikklunsjkrem mellom, nonstopp på toppen og sjokoladeglasur og kvikklunsj rundt. Pyntingen av denne kaken fikk jeg inspirasjon til av matbloggsentralens sjokoladekakeutfordring tidligere i år. Til kakebunnen har jeg brukt oppskriften på texaskake, en av mine favoritter, fyldig og saftig og lett å dele. Kremen er en egenkomponert smørkrem laget av Freia melkesjokolade med Kvikk Lunsj og litt ekstra havsalt. Krønsjy og med et hint av salt.

Sjokoladekake

400 gram smør

4,5 dl vann

1 dl bakekakao

8 dl sukker

9 dl mel

2 ts natron

1 ts salt

4 egg

1 beger lettrømme

Kok opp smør, vann og kakao under omrøring og la det koke noen minutter. Rør inn sukkeret og la det avkjøles. Bland mel, natron og salt i en bolle og tilsett sjokoladesausen litt etter litt. Rør godt. Rør inn ett og ett egg og rømme. Smør to små springformer i samme størrelse. Fordel røren og stek på 180 grader i 45-60 minutter.

Kvikklunsjkrem

200 g stor kvikklunsjsjokolade

200 g temperert smør

3 egg

300 g melis

1 ss kvernet havsalt

Egg og melis piskes til eggedosis. Smelt sjokoladen i vannbad og bland sammen med smør og eggedosis.

Sjokoladeglasur

100 g mørk kokesjokolade

50 g melis

2 ss vann

Smelt sjokolade i vannbad og rør inn melis og vann.

Pynt

8-10 pk kvikklunsj

2 poser nonstop

La kakene avkjøle seg godt før du deler dem.Skjær av toppene på kakene slik at de er flate. Del hver kake i to. Plasser en del på serveringsfatet. Smør 1/4 av kvikklunsjkremen på toppen, ikke på sidene. Legg neste del oppå og gjenta. Siste del av kremen er på toppen. Om det er kommet krem på sidene av kaken kan du skrape det bort før du tar på glasuren. Smør litt sjokoladeglassur på siden og fest på striper med kvikklunsj etter hvert. Ikke ta på for mye glasur på en gang, for den stivner raskt. Til slutt heller du nonstop på toppen.

20120623-215848.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Kvikklunsjkake med havsalt

 1. Kakeboksen sier:

  Åhh den ser skikkelig godt ut. Nam nam lyst på en bit 🙂

 2. Tilbaketråkk: Kvikklunsjkake med havsalt | Enkelt og greit

 3. Tora sier:

  Denne har jeg veldig lyst å prøve! Den ser fantastisk god ut! Hvilken størrelse skal det være på rundformene?

  • Enkelt og greit sier:

   Dette er en kake som heller bør være høy enn vid, så bruk den minste du har. Jeg har bakt denne både i 22 og 24, men om du har en på 20 eller 18 er det enda bedre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s