Tapas: Marinert scampi

Scampi er så godt som selvskrevet til et tapasbord, og vi som må være forsiktig med hvitløk og løk må ofte stå over denne retten. I denne oppskriften bruker jeg vårløk i stedet for løk og hvitløk. Jeg tåler litt chili uten frø, om du reagerer på pepperfrukter kan du bare droppe chilien.

500 g rå scampi

2 vårløk (den grønne delen)

1 rød chili

1 ts maldonsalt

1/2 lime

1/2 dl matolje

Rens scampi, la gjerne siste ledd av halen bli igjen. Snitt nedover ryggen for å fjerne tarmen. Finhakk vårløk og chili, om du vil ha dem ekstra sterke kan du ta med frøene. Bland sammen med salt, saften fra 1/2 lime og olje. Vend marinaden godt inn i scampiene, og la dem gjerne stå en stund.

Stekes i varm stekepanne, et par minutter på hver side.

bilde 4

 

 

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Skalldyr, Småretter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s