Gluten- og laktosefrie lapper

Dette er uten tvil de beste laktosefrie lappene jeg har smakt. Når man ikke bruker kulturmelk i lapper er det lett for at de smaker litt av natron. Disse gjør ikke det, de er søte og gode. De stivner litt når de blir kalde, så spis opp alle med en gang 🙂

Til 10-12 lapper

3 dl laktosefri lettrømme

2 egg

100 g sukker

1 ts natron

200 g finax fin mix

Visp sammen rømme, egg, sukker og natron. Bland inn melet, litt etter litt. La røren svelle 20 min.

Stekes i tørr stekepanne på medium varme. Bruk en liten øse til å helle røre i stekepannen. Når lappene er brune på undersiden og glatt på oversiden snur du lappene og lar dem steke litt på andre siden.

Serveres med rømme og syltetøy eller sukker.

20140119-101802.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt, Low FODMAP, Vafler og pannekaker og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s