Nachos low FODMAP-style

Når man må kutte ut løk, hvitløk og bønner fra kosten, er det en del retter man må klare seg uten. Og dette gjelder jo ikke minst for det meksikanske kjøkkenet. Men med nok fersk chili og vårløk får man allikevel en smakfull rett. Om du kan spise litt avocado, kan du prøve deg på denne fantastiske guacamolen til.

Det store trikset med nachos er å la tomatene koke skikkelig inn, om sausen er for flytende vil chipsene bli bløte istedenfor sprø.

Til 4 personer

400 g kjøttdeig

4 vårløk (den grønne delen)

2 røde chili

1 paprika

1 boks hermetiske tomater

Salt og pepper

1 pakke tortillachips (Santa Maria sine er uten gluten, laktose og løk)

100 g gul cheddar

Rømme (laktosefri)

Stek kjøttdeigen sammen med finkuttet vårløk, chili og paprika. Ha i hermetiske tomater og la det koke til det tykner. Smak til med salt og pepper. Ha 1/3 av kjøttsausen i en ildfast form etterfulgt av 1/3 av osten. Ha på halvparten av chipsen, 1/3 av kjøttsausen, 1/3 av osten og resten av chipsen. Følg på med resten av kjøttsausen og osten og la alt sammen steke på 225 grader i 10 min. Serveres med rømme og gjerne en frisk salat.

20140113-204454.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Storfe og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s