Fiskegrateng uten gluten og egg

Jeg har holdt meg borte fra gluten i noen måneder nå, og noe av det jeg har savnet mest er gratenger, og spesielt fiskegrateng. Jeg kan heller ikke spise eggehvite, så denne er laget uten egg. En bonus er jo at det går raskere å lage fiskegratengen, siden man ikke trenger å vente på at sausen kjøler seg ned. Men den blir mindre luftig, så tåler dere egg kan dere piske inn to eggeplommer i den avkjølte sausen og stivpiske to eggehviter som du vender inn til slutt. 

Til 4 personer

400 g seifilet

150 g glutenfri makaroni

4 vårløk (den grønne delen)

3 ss (melkefritt) smør

3 ss finax glutenfritt mel

5 dl (laktosefri) melk

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1 ts sellerisalt

1 ts muskat

100 gr ost

Lag hvit saus ved å smelte smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av varmen og rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring. Ha i krydder og kok opp under omrøring.

Kok pastaen al dente i lettsaltet vann.

Del fisken og vårløkene i biter og bland sammen i en ildfast form. Strø over littegrann salt. Legg i pasta. Hell over den hvite sausen, og dryss ost på toppen.

Stekes på 200 grader i ca 20 min. og serveres med f.eks kokte poteter og grønnsaker.

20130926-094009.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Torsk og sei og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s