Grovt glutenfritt brød med masse frø

Finax sitt glutenfrie mel egner seg godt til brødbaking, det er lett å jobbe med og oppfører seg ganske likt hvetemel. Dette brødet inneholder mange gode frø, det er veldig smakfullt og veldig saftig. Om du bruker laktosefri melk, blir det også laktosefritt.

Til 2 brød

900 g finax grov mix

2 ts salt

1 ts sukker

5 dl vann

4 dl melk

50 g gjær

1/2 dl olje

100 g solsikkefrø

100 g linfrø

100 g sesamfrø

Bland sammen mel, salt og sukker. Lunk melk og vann og rør i gjæren. Bland inn i melblandingen. Ha i olje og frø og bland godt. Fordel den tykke røren på to brødformer, ca 1,5 l, strø litt linfrø på toppen og la dem heve i 30 min.

Stekes på 200 g i ca 30 min.

20130926-221832.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s