Safran aioli

Har du en kjøkkenmaskin er det ingen stor kunst å lage aioli. Det eneste du må passe på er at alle ingrediensene har samme temperatur. Du kan selvfølgelig fint lage en god aioli uten kjøkkenmaskin, men da må du passe ekstra godt på at du bare tilsetter litt olje om gangen. I denne oppskriften har jeg brukt litt safran for en intens gulfarge.

1 klype safran

2 ss varmt vann

2 eggeplommer

1 fedd hvitløk

1 ts sitronsaft

1 ts salt

1,5 dl smaksnøytral olje

Pulveriser safrantrådene og rør dem sammen med det varme vannet. La det stå i 10 min. Ha eggeplommer, finhakket hvitløk, sitronsaft og salt i en kjøkkenmaskin og bland på lav styrke til massen er romtemperert. Ha i safranvannet og bland godt. Hell i oljen i en tynn stråle, litt etter litt. La det vispe seg sammen til du har en jevn og fin aioli.

20130922-205145.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s