Biff med rosépeppersaus

Vi har slått oss løs hos vår lokale slakter, Solheim kjøtt, og kjøpt mør og fin indrefilet av okse. I dag har jeg servert den med en lilla rosépeppersaus, ovnsstekte potetbåter og broccoli. Nydelig!

Biff

150-200 g indrefilet pr pers

Smør til steking

Nykvernet salt og pepper

Ta kjøttet ut av kjøleskapet 15 min før det skal stekes. Bank hver biff på begge sider med en kjøtthammer. Stekes i panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff. Kvern litt salt og pepper over kjøttet mens det steker.

Rosépeppersaus

3 vårløk (den grønne delen)

1 ss  (melkefritt) smør

2 dl rødvin

2 dl kraft eller buljong og vann

1 ts maizenna

2 dl (laktosefri) matfløte

1 ss rosépepper

Salt og pepper

Finhakk vårløk og fres den i en kjele med smør til den er mør. Spe med rødvin og kraft og la det koke inn til halvparten av væskemengden. Sil sausen og hell den tilbake i kjelen. Bland maizenna med fløte og ha det i kjelen under omrøring. Knus rosépepper, ha det i kjelen og la det koke et par minutter. Smak til med salt og pepper.

20130303-200603.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Storfe og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s