Enkel aioli

Aioli er selvskreven på ethvert tapasbord, gjerne servert sammen med en deilig focaccia. Har du en kjøkkenmaskin er det ingen stor kunst å lage aioli. Det eneste du må passe på er at alle ingrediensene har samme temperatur. Du kan selvfølgelig fint lage en god aioli uten kjøkkenmaskin, men da må du passe ekstra godt på at du bare tilsetter litt olje om gangen.

2 eggeplommer

1 ts dijonsennep

1 ts knust hvitløk eller 2 finhakkede fedd

1,5 dl smaksnøytral olje

Ha eggeplommer, sennep og hvitløk i en kjøkkenmaskin og bland på lav styrke til massen er romtemperert. Hell i oljen i en tynn stråle, litt etter litt. La det vispe seg sammen til du har en jevn og fin aioli.

20130309-223639.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med . Bokmerk permalenken.

1 svar til Enkel aioli

  1. Tilbaketråkk: Tapas: Stekt chorizo og hvitløk | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s