Annes kjempegode kakemenn

Anne baker verdens beste kakemenn og jeg har vært så heldig å få oppskriften. De er myke og saftige og akkurat passe søte. De blir hardere etter hvert, så med mindre du har mange venner og familie å dele med, kan du bake halv porsjon nå og heller bake en halv porsjon til nærmere jul.

Ca 100 kakemenn

1 kg hvetemel

75 g smeltet smør

25 g hornsalt

750 g sukker

5 dl vann

Bland alt godt sammen og la det stå over natten i kjøleskapet. Ved utbaking må du ikke spare på melet! Kjevle deigen til den er 3-4 mm tykk og stikk ut med store pepperkakeformer. Stekes på bakepapir på 190 grader i 8-10 min, de skal være hvite. Avkjøles på rist og males med konditorfarge. Oppbevares i lufttett boks, gjerne av plast for å holde seg myke lengst mulig.

20121206-180131.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Jul, Kjeks og småkaker, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Annes kjempegode kakemenn

  1. Maxine sier:

    Må ha MYE mer mel, eller mindre væske.. Det der ble jo kakemannrøre og ikke deig. Men sånn bortsett fra det ble de veldig fine, tykke, myke og småseige så de ikke smuler sånn 😀

  2. Tilbaketråkk: Annes kjempegode kakemenn | Enkelt og greit

  3. Tilbaketråkk: Glutenfri julebakst: Kakemenn | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s