Glutenfri julebakst: Kakemenn

Disse kakemennene blir ikke like myke og saftige som kakemenn bakt på hvetemelmen de blir veldig sprø og gode. Jeg har brukt jyttemel, jeg synes dette egner seg godt til kjeks og småkaker. Husk å ikke bare kjøpe den pakken du trenger i oppskriften, du trenger også en god del til utbakingen 🙂

Ca 100 kakemenn

750 g jyttemel

75 g smeltet smør (melkefri melange)

25 g hornsalt

750 g sukker

5 dl vann

Bland alt godt sammen og la det stå over natten i kjøleskapet. Ved utbaking må du ikke spare på melet! Kjevle deigen til den er 3-4 mm tykk og stikk ut med store pepperkakeformer. Stekes på bakepapir på 190 grader i 8-10 min, de skal være hvite. Avkjøles på rist og males med konditorfarge. Oppbevares i lufttett boks, gjerne av plast for å holde seg myke lengst mulig.

20131111-131730.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Glutenfritt, Jul, Kjeks og småkaker, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s