Sjokoladefylte vaniljekjeks

Kjempegøy med julegaver som også de minste kan være med på å lage 🙂 Disse kjeksene er harde, så de holder seg godt og kan lages i god tid før jul. De trenger heller ikke stå kjølig, og de er morsomme å lage. Og i tillegg er de veldig gode, de har en framtredende vaniljesmak som går godt sammen med den fyldige smaken av mørk sjokolade.

Til 100 stk

100 g romtemperert smør

1 dl sukker

1 egg

5 dl mel

1/2 ts salt

1/2 ts bakepulver

1 ts vaniljeessens

100 sjokoladepletter, gjerne 70% kakao

Rør smør og sukker godt. Ha i egget. Bland inn mel, salt og bakepulver. Ha i vaniljeessens. Dekk til deigen og setter den en time i kjøleskapet.

Lag små kuler, ca 1 cm i diameter, som du trykker flate. Legg en sjokoladeplett på hver kule og brett deigen godt rundt. Pass på at de er helt tette. Stekes på 200 grader i 8-10 min.

20121207-204635.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Jul, Kjeks og småkaker, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med . Bokmerk permalenken.

3 svar til Sjokoladefylte vaniljekjeks

  1. Gm sier:

    Så morsomt ut – både å lage og spise, kanskje gjerne for små kokker 🙂 Hva slags sjokoladepletter har du brukt? Kan man bruke f.eks mokkabønner? Eller sånne små man får i pose i bakehylla? De er kanskje vel små?

    Ha en fin dag!

  2. Tilbaketråkk: Sjokoladefylte vaniljekjeks | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s