Julepølse med kremet pasta

Da var det på tide med årets første julemiddag. Ingenting gir meg så lyst til å kjøpe julegaver som lukten av stekt julepølse. Og kombinasjonen av den søtlige og salte smaken av julepølsen, de søte og friske cherrytomatene, den sprø broccolien og den fyldige fløtesausen er fortreffelig. God adventstid!

Til 4 personer

400 g (gluten- og melkefri) julepølse

(Melkefritt) smør til steking

240 g (glutenfri) pasta

1 broccoli

1 pk søte cherrytomater

3 vårløk (den grønne delen)

3 dl (laktosefri) matfløte

Nykvernet salt og pepper

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Skjær julepølsen i skiver på ca 1/2 cm og stek den i rikelig smør. Del broccolien i mindre buketter og stek den sammen med pølsen. Del cherrytomatene i to og la dem ferse sammen med pølsen og broccolien et par minutter. Ha pasta, pølse, broccoli og tomater i en serveringsskål. Finhakk vårløk og fres den i stekepannen pølsen var i (uten å vaske den først). Hell over fløten og la den koke opp og tykne litt. Smak til med salt og pepper og hell den over resten i serveringsskålen. Bland lett og server!

20121206-172446.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Jul, Kjøtt, Low FODMAP, Pasta, Storfe og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Julepølse med kremet pasta

  1. Tilbaketråkk: Julepølse med kremet pasta | Enkelt og greit

  2. Tilbaketråkk: Ukemeny i juleuken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s