Focaccia med friske urter

Hemmeligheten bak en knallgod focacciaoppskrift er etter min mening honning. Honningen gjør den saftigere og gir den en god konsistens. I tillegg får honnig gjæringen raskere i gang og inneholder stoffer som er bra for kroppen din. Denne oppskriften passer til en stor ildfast form eller en liten langpanne, men den kan enkelt dobles til en stor langpanne.

600 g hvetemel

1 ts salt

50 g gjær

4 dl lunkent vann

2 ss honning

3 ss olje

Olje, timian, basilikum og havsalt

Bland sammen det tørre. Rør inn vann, olje og honning. Deigen skal være klissete. La deigen heve 1 time. Ha deigen over i en ildfast form og trykk luften ut av den. Stikk fingrene godt nedi deigen så du får en humpete overflate. Hell godt med olje over, dryss over havsalt. Finkutt timian og basilikum og dryss over. La den etterheve 1 time. Stekes på 200 grader i 20 min eller til den er gyllen.

20120825-182609.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Focaccia med friske urter

  1. Tilbaketråkk: Tunfisk og kremet pasta med soltørket tomat | Enkelt og greit

  2. Tilbaketråkk: Kalkungryte med kikerter | Enkelt og greit

  3. Tilbaketråkk: Eksotisk kyllingsalat | Enkelt og greit

  4. Tilbaketråkk: Kalkungryte med kikerter | Enkelt og greit

  5. Tilbaketråkk: Tunfisk og kremet pasta med soltørket tomat | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s