Tunfisk og kremet pasta med soltørket tomat

Denne pastaretten passer til det meste, både fra land og fra vann. I dag fikk den følge av noen deilige tunfiskfileter. Tunfisk stekes som biff, rå, medium eller godt stekt. Det er med andre ord ikke nødvendig å oversteke den! Hadde jeg planlagt litt bedre hadde jeg nok servert focaccia til denne middagen, f.eks. gluten- og laktosefri focaccia.

Soltørkede tomater inneholder moderate mengder fruktose og har «gult lys» i low FODMAP-dietten.

Til 2 personer

2 tunfiskfileter

Litt olje til steking

120 g (glutenfri) pasta

1 paprika

1 chili

3 vårløk (den grønne delen)

5 soltørkede tomater fra olje

2 dl (laktosefri) matfløte

Nykvernet salt og pepper

Kok pastaen al dente. Kutt opp paprika og vårløk. Finhakk chili (ta med frøene hvis du vil ha sterkere saus) og soltørkede tomater. Fres grønnsakene i litt olje i en varm kasserolle. Ha i fløte og la det koke et par minutter. Ha i pastaen og rør om. Stek tunfiskfiletene i litt olje og kvern litt salt og pepper på under steking. La dem steke 2-4 min på hver side, eller til de er gylne. Tunfisk trenger ikke å være gjennomstekt, så det er ingen grunn til å oversteke 🙂 Kvern litt salt og pepper over det hele før servering.

20120924-201249.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Tunfisk og makrell og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Tunfisk og kremet pasta med soltørket tomat

  1. Tilbaketråkk: Tunfisk og kremet pasta med soltørket tomat | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s