Karamellmuffins

Å smelte sukker for å få karamell er ikke spesielt enkelt og i hvertfall ikke særlig barnevennlig, så jeg liker å bruke ferdige karamellprodukter. Favoritten min er Hapå, konsistensen er lett å arbeide med og karamellsmaken såpass intens at du ikke trenger så mye av den.

Ca 12 store muffins

100 g smør

100 g sukker

300 g hvetemel

3 ts bakepulver

2 egg

2 dl melk

4 ss Hapå

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett vekselsvis det tørre og det våte. Fyll formene 2/3 fulle. Stek dem på 200 grader i 20 min eller til de er gyllen.

Glasur

4 ss Hapå

100 g melis

100 g romtemperert smør

Bland godt og fordel på muffinsene, gjerne med en sprøytepose. Dryss litt kokos på toppen.

20120916-180931.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med . Bokmerk permalenken.

1 svar til Karamellmuffins

  1. Tilbaketråkk: Karamellmuffins | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s