Pannestekt torsk med gulrotpuré

Jeg slår et slag for fisk stekt i panne, den blir saftig og fin og det er lett å se når den er ferdig. Og i dag var det torsken sin tur. Og med seg fikk den gulrøtter som jeg lagde puré av. Nam-nam!

Til 4 personer

500 g torskefilet

Smør, salt og pepper til steking

8 store gulrøtter

100 g (melkefritt) smør

1 dl (laktosefri) matfløte

1 finhakket vårløk (den grønne delen)

Kok gulrøttene i lite vann til de er møre. Hell kokevannet over i en kopp. Tilsett smør, fløte og vårløk og mos med en stavmikser. Spe med kokevannet til passe konsistens.
Stek torsken i mye smør. Strø over salt og pepper. Når den er nesten gjennomstekt snur du fisken. La den steke et par minutter før servering.

20120507-193314.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Torsk og sei og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Pannestekt torsk med gulrotpuré

  1. Tilbaketråkk: Pannestekt torsk med gulrotpuré | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s