Chorizopizza med manchego

Jeg er fortsatt ferieklar og følger opp søndagens italienskinspirerte pasta med en spanskinspiret pizza. Chorizo er en spansk spekepølse med mye smak, både av søt paprika og sterke chilipepper. Den hører ikke med i low FODMAP-dietten, men i små mengder går den greit for meg. Om den blir for sterk/fet/for mye hvitløk kan du bytte den ut med en annen smaksrik pølse. Manchego er en spansk ost laget av sauemelk, den har en særpreget smak uten at den er særlig skarp. Sammen med søte cherrytomater og vårløk ble dette en superpizza.

Glutenfri pizzabunn

1 pk toro lys melblanding

1/2 ts salt

1/2 pk gjær

3,5 dl lunkent vann

Litt god olivenolje

Bland sammen melet, salt, gjær og vann i en kjøkkenmaskin. La det elte i minst 5 min. Dekk en langpanne med bakepapir og hell deigen over. Ha litt olje på hendene og trykk deigen utover. La den heve i 30 min.

Pizzabunn med spelt

150 g sammalt spelt

150 g siktet speltmel

1 pk gjær

2 dl vann

2 ss olje

0,5 ts salt

Varm vannet til 37 grader og bland alt sammen. Heves i 45 min eller til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen og la den etterheve i 30 min.

Tomatsaus

1 liten boks tomatpulp

1 ts tørket basilikum

1 ts tørket timian

1 klype maldonsalt

En enkel og grei måte å lage tomatsaus til pizza på er å bruke tomatpulp, for da trenger du ikke å koke sausen. Bare rør sammen alt og smør det på pizzabunnen.

Fyll

150 g chorizo

10 – 15 søte cherrytomater

2 vårløk (den grønne delen)

200 g manchego

Riv osten og strø den over pizzaen. Ha chorizo, vårløk og cherrytomater på toppen.

Stekes på 225 grader i ca. 20 min.

20120508-200320.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Pizza, Svin og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Chorizopizza med manchego

  1. randi sier:

    Må prøva den neste gang eg lager pizza, såg og høyrest kjempegod ut 🙂

  2. Tilbaketråkk: Chorizopizza med manchego | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s