Focaccia med soltørket tomat

Regnet øser ned og det er nok ikke langt fra storm ute. Og det er søndag. Og midten av mai. Eneste trøsten er at vi har god tid til å bake. Så i dag har vi bakt focaccia. Jeg synes det er veldig godt med soltørket tomat og rosmarin i focaccia, men det blir veldig godt uten og. Denne oppskriften passer til en stor ildfast form eller en liten langpanne, men den kan enkelt dobles til en stor langpanne.

600 g hvetemel

1 ts salt

50 g gjær

4 dl lunkent vann

2 ss honning

3 ss olje

5 soltørkede tomater

Olje, rosmarin og havsalt

Rør sammen mel, salt, gjær, vann og honning. Deigen skal være klissete. Rør inn olje og finhakkede soltørkede tomater. La deigen heve 1 time. ha deigen over i en ildfast form og trykk luften ut av den. Hell godt med olje over, dryss over fersk rosmarin og havsalt. La den etterheve 1 time. Stekes på 200 grader i 20 min eller til den er gyllen.

20120513-144457.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød. Bokmerk permalenken.

4 svar til Focaccia med soltørket tomat

  1. Tilbaketråkk: Pasta med sopp og spinat | Enkelt og greit

  2. Tilbaketråkk: Enkelt og greit

  3. Tilbaketråkk: Laksegrateng med soltørkede tomater | Enkelt og greit

  4. Tilbaketråkk: Kremet kyllingpasta | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s