Ninjagokake

I dag fyller eldstemann 6 år, og vi har feiret dagen med et Ninjagoselskap. Og da måtte vi selvfølgelig ha en ninjagokake. Vi valgte oss Kai, den røde ninjaen. Jeg har brukt Texaskake som kakebunn, denne er veldig saftig og lett å arbeide med.

Sjokoladekake

400 gram smør

4,5 dl vann

1 dl bakekakao

8 dl sukker

9 dl mel

2 ts natron

1 ts salt

4 egg

1 beger lettrømme

Kok opp smør, vann og kakao under omrøring og la det koke noen minutter. Rør inn sukkeret og la det avkjøles. Bland mel, natron og salt i en bolle og tilsett sjokoladesausen litt etter litt. Rør godt. Rør inn ett og ett egg og rømme. Smør to like springformer og fordel røren likt.

Stek kakene etter tur eller ved siden av hverandre på 180 grader i 45-60 minutter. La kakene avkjøle seg før du setter sammen kaken.

Sjokoladefyll

100 g smør

6 ss sterk kaffe

400 g melis

1 ts vaniljesukker

1 ss kakaopulver

Bland alt godt sammen.

Sett sammen kaken

1 pk rød sukkerpasta/fondant

1/4 pk gul sukkerpasta/fondant

Litt brun eller svart sukkerpasta/fondant

Om formene du har brukt ikke er helt like eller litt i største laget kan du skjære av kantene. Skjær toppen av den ene kaken slik at den er flat. Smør sjokoladefyll på denne. Plasser den andre kaken oppå med den flate siden ned. Smør resten av sjokoladefyllet oppå og rundt kaken. Sett kaken i kjøleskap til glasuren har stivnet. Kjevle ut den gule fondanten på bakepapir, så tynn som mulig. Skjær den til som en ninjagomaske og trykk den på siden av kaken. Kjevle ut den røde fondanten til et rektangel. Kutt av en stripe til munnbindet slik at du sitter igjen med et ujevnt kvadrat. Legg fondanten forsiktig oppå kaken, begynn fra pannen og stryk den bakover og nedover. Fest på munnbindet og trykk hetten oppå. Ha litt vann på fingrene for å få fondanten til å feste seg. Kjevle ut den svarte fondanten og skjær ut øyne og øyenbryn. fest disse på den gule masken med litt vann.

20140617-141058-51058794.jpg

20140617-141342-51222403.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten, Temafester og merket med . Bokmerk permalenken.

1 svar til Ninjagokake

  1. Tilbaketråkk: Ninjagobursdag | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s