Hawaiikake

Dette er ikke så mye en ny oppskrift som en artig måte å pynte på. Jeg ønsket palmer i solnedgang, så valget falt naturlig nok på suksessterte. Og siden denne kaken skal spises på en sommeravslutning på jobb der det er flere som ikke tåler melk og gluten, har jeg laget den helt mel- og melkefri.

Nøttebunn

6  eggehviter

250 g melis

250 g hasselnøtter

Stivpisk eggehviter og grovmal nøttene. Bland sammen nøtter og melis og vend forsiktig inn eggehviten. Kle bunnen i en stor springform med bakepapir og hell i røren. Stekes på 175 grader i 20-25 min. Avkjøles.

Eggekrem

6 eggeplommer

2 dl havre visp

150 g sukker

2 ts vaniljesukker

225 g melkefritt smør

Ha eggeplommer, havre visp, sukker og vaniljesukker i en panne og varm det opp på middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.

Hawaiipynt

1 banan

1 kiwi

1/2 appelsin

Smør eggekremen på nøttebunnen. Del bananen på langs og plasser delene i en v på midten av kaken. Skrell kiwien og skjær den i tynne båter. Plasser kiwibåtene på toppen av bananene. Skrell appelsinen og del den i båter. Skjær båtene i tynne skiver og plasser disse som en øy nederst på bananene.

20140619-221404-80044111.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s