Grove gluten- og laktosefrie focaccia

Du kan like gjerne lage dobbel porsjon, for disse er helt supre å ha i fryseren. De er smakfulle, saftige og kan helt klart sammenlignes med focaccia bakt på vanlig mel. I tillegg er de litt grove, så de er nesten litt sunne også 🙂

Om du ikke kan spise honning, kan du erstatte den med 1 ts sukker.

Til 8 porsjonsfocaccia

3,5 dl vann

1/2 pk gjær

1 ss honning

1/2 ts salt

1 dl olje

1 pk Toro glutenfri grov melblanding

Olje og havsalt

Noen kvister timian

Ha vann og gjær i en kjøkkenmaskin og bland inn honning, olje og salt. Ha i melet og la deigen eltes i 5-10 minutter. Deigen skal være ganske flytende og klissete. La den heve i 30 min.

Dekk to stekebrett med matpapir og bruk en slikkepott til å legge fire klumper med deig på hvert brett. Ha godt med olje på hendene og press focacciaene litt utover og stikk fingrene godt ned i deigen så du får en humpete overflate. Dryss over havsalt og litt grovhakket timian. La dem heve i 1 time.

Stekes på 220 grader i 15 min eller til den er gyllen.

20140606-150013-54013776.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Glutenfritt, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Grove gluten- og laktosefrie focaccia

  1. Tilbaketråkk: Lakseburger med sitronmajones | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s