Halloween: Sjokolademuffins med appelsinfrosting

Sjokolade og appelsin går sammen som hånd i hanske, og disse deilige muffinsene er intet unntak. Og de passer godt til halloween! Om du vil ha dem mer oransje kan du ha litt rød eller oransje konditorfarge i frostingen. Vi pyntet med brun marshmallowfondant, det finnes også mange festlige halloweenstrøssel på markedet 🙂

Til 12 store eller 16 små muffins

100 g smør

100 gram sukker

300 g hvetemel

3 ts bakepulver

2 ss bakekakao

2 egg

2 dl melk

100 g kokesjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett vekselsvis det tørre og det våte. Grovhakk sjokoladen og vend inn i røren. Fyll formene 2/3 fulle og stek dem på 200 grader i 15-20 min.

Appelsinfrosting

100 g romtemperert smør

300 g melis

1 klype salt

1/2 økologisk appelsin

Bland sammer smør, melis og salt, bruk gjerne mixmaster. Riv det oransje skallet av appelsinen med en zester eller osterivjern. Press ut saften og bland saft og zest inn i frostingen.

20131031-164254.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s