Halloween: Gresskar med spaghetti og kjøttboller

Siden det er halloween i dag har vi lekt oss litt ekstra under middagslagingen. Vi har skjært ut et gresskar og brukt det som serveringsfat til spaghetti med grønnsakssaus og kjøttboller. Og siden det er halloween har vi brukt litt av gresskaret i grønnsakssausen.

Til 8 personer

Grønnsaksaus

100 g gresskar

2 gulrøtter

6 vårløk (den grønne delen)

3 ss olje

1 boks hermetiserte tomater

4 dl vann

1 ts salt

1 ts pepper

1 ss tørket basilikum

Kutt gresskar, gulrøtter og vårløk i biter og fres i olje i et par minutter. Ha i tomatene, vannet og krydderet og la det koke i 20-30 min, til gulrøttene er møre. Ha i mer vann underveis om nødvendig. Mos det hele med en stavmikser.

Kjøttboller

Innmaten av 4 brødskiver (Jeg brukte glutenfritt, alt uten frø går bra.)

6 ss (laktosefri) melk

800 g karbonadedeig

6 vårløk (den grønne delen)

2 egg

1 ts salt

1 ts pepper

50 g parmesan

Legg innmaten fra brødskivene til bløt i melken. Finhakk vårløk og bland sammen med egg og karbonadedeig med deigkrokene til mixmasteren. Når brødet er gjennomvått har du det i og kjører mixmasteren til brødet er helt oppløst. Riv parmesanen på fint rivjern og ha i kjøttfarsen sammen med salt og pepper. Rør godt. Fukt hendene og en teskje i kaldt vann slik at kjøttfarsen ikke kleber seg. Ta en teskje med kjøttfarse og form den til en liten ball med hendene. Stekes i smør i stekepanne.

600 g (glutenfri) spaghetti

1 gresskar

Kok pastaen al dente i lettsaltet vann.

Skjær av toppen på gresskaret og fjern gresskarkjerner og «tråder». Ta vare på gresskarkjernene, de prøver vi å riste i morgen 🙂 Skjær ut øyne og munn.

Bland sammen grønnsaksaus, kjøttboller og spaghetti og ha det oppi gresskaret. Happy halloween!

20131031-212002.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Pasta, Storfe og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s