Hjorteburger med bacon

Hjortekjøtt er ganske magert, så for å få saftige burgere har jeg kvernet kjøttet sammen med litt bacon. Baconet tilfører også en fin smak, og sammen med den smaksrike ridderosten og den milde og friske myntedressingen har du her en konge av en burger.

Til 6 store burgere

600 g hjortekjøtt

200 g bacon

6 vårløk (den grønne delen)

1 ts salt

1 ts pepper

3 egg

6 skiver ridderost

Mal hjortekjøttet sammen med bacon i kvern eller foodprocessor. Finhakk vårløk og bland sammen med egg og det malte kjøttet. Ha i resten og rør godt. Fukt hendene i kaldt vann slik at burgerdeigen ikke kleber seg. Del deigen i 6. Form hver del til en burger ved å stryke den med hendene. Stekes i smør i stekepanne eller rett på grillen. Når burgerne er stekt på den ene siden snur du dem og topper dem med en skive ridderost.

Myntedressing

1 dl (laktosefri) lettrømme

1 dl (laktosefri) naturell yoghurt

1/2 potte mynte

2 vårløk (den grønne delen)

Bland sammen rømme og yoghurt. Finhakk mynte og vårløk og bland inn.

Bakte poteter

4 store poteter

Litt olivenolje

Aluminiumsfolie

Grovt salt

Pensle potetene med litt olivenolje. Skjær et kryss i hver potet og dryss litt grovt salt i krysset. Pakk hver potet inn i aluminiumsfolie og legg dem ned i glørene på grillen. La dem bake i 30-45 min avhengig av størrelsen på poteten. (Evt bak dem i stekeovnen på 225 grader i 45-60 min.) Når potetene er møre åpner du aluminiumsfolien og “bretter ut” og serverer dem med myntedressing.

Server burgeren i burgerbrød med litt grov sennep, ruccola, tomat og myntedressing.

20130710-183331.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Grillmat, Kjøtt, Low FODMAP, Vilt og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s