Glutenfri smuldrepai med bringebær

En deilig smuldrepai er den perfekte desserten, det går raskt å lage, er relativt sundt og veldig, veldig godt. Nå som den norske bærsesongen er på sitt beste, er det massevis av gode bær å velge mellom. I dag har jeg brukt min favoritt, villbringebær. Og jeg har laget en glutenfri variant, men du kan selvfølgelig bruke hvetemel i stedet. Server gjerne med en god, hjemmlaget is, f. eks bringebær- og sjokoladeis

Til 4 porsjoner

400 g bær, f.eks villbringebær

Litt sukker

100 g romtemperert smør

50 g semper hvit miks

50 g glutenfrie havregryn

50 g muscovadosukker

1/2 ts kanel

Ha bærene i en ildfast form og bland dem med litt sukker hvis bærene er syrlige. Smuldre smør, mel og havregryn og ha i muscovadosukker og kanel. Fordel crumble over bærene.

Stekes på 200 grader i 15-20 min.

20130805-095605.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s