Sjokoladehjerter

Disse deilige sjokoladekjeksene er enkle å lage, pene å se på og populære blandt store og små. Å lage slike kjeks er et fint familieprosjekt, deigen er grei å lage i fellesskap og kjevlingen og utstikking med pepperkakeformer er noe de fleste barn synes er kjekt. Jeg har brukt noen ekstra små pepperkakehjerteformer, da fikk jeg ca 100 kjeks.

Til 2 brett

100 g romtemperert smør

1,5 dl sukker

1 egg

5 dl mel

1/2 ts salt

1/2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 ss kakaopulver

3 ss sterk kaffe

Rør smør og sukker hvitt. Ha i egget. Bland inn det tørre. Ha i kaffe og bland godt. Dekk til deigen og sett den i kjøleskapet i minst 1 time.

Kjevle deigen til den er ca 2 mm tykk. Bruk en liten hjerteformet pepperkakeform og stikk ut små hjerter. Legg dem på bakepapir på et stekebrett.

Stekes på 200 grader i 6-8 min.

20130314-190745.jpg

20130314-190734.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjeks og småkaker, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med . Bokmerk permalenken.

1 svar til Sjokoladehjerter

  1. Tilbaketråkk: Ninjagobursdag | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s