Rundstykker med rug og gresskarkjerner

Deilige rundstykker med mye fiber og mineraler. Gresskarkjernene gir dem ekstra mye smak og gjør dem til en fryd for øyet.

Til 18 rundstykker

400 g siktet hvetemel

300 g sammalt rug, grov

300 g siktet rugmel

100 g gresskarkjerner

1 ts sukker

1 ts salt

1 pk gjær

7 dl melk

100 g smør

Egg til pensling

Gresskarkjerner til «pynt»

Bland sammen det tørre. Varm melken til 37 grader. Rør gjæren ut i melken. Bland det våte inn i det tørre. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Mot slutten tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Ta deigen ut på melet bakebord og elt den lett sammen. Bruk endel mel, for deigen er gansked klissete. Form rundstykker med hendene og plasser dem på bakepapir på et stekebrett. Dekk rundstykkene med et klede og la dem etterheve i 30 min. Pensle dem med lettvispet egg og strø litt gresskarkjerner på toppen.

Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøles på rist.

20130312-102935.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s