Nydelige pepperkaker

Hvert år samles venner med barn hos oss for å bake pepperkaker. Dette er en kjempekoselig tradisjon som jeg anbefaler alle å begynne med. Lukten av nystekte pepperkaker, utveksling av gaver og gjerne litt grøt og julebrus er nok til å få hvem som helst i julestemning. Dette er en stor oppskrift, men den kan enkelt halveres om du bare ønsker pepperkaker til eget forbruk. Jeg liker den litt brente smaken av mørk sirup, men ønsker du mildere pepperkaker kan du bruke lys sirup i stedet.

Til ca. 250 pepperkaker

300 g smør

340 g sukker

500 g mørk sirup

1 ss kanel

1 ss nellik

1 ss pepper

2 ss kakao

2 dl melk

2 ss bakepulver

1200 g hvetemel

Rør smør og sukker hvitt. Ha i sirup, krydder og kakao. Bland inn melken. Ha i bakepulver og litt og litt av melet. Bland til du har en glatt og smidig deig. Dekk den til og la den stå i kjøleskapet til neste dag. Ta deigen ut av kjøleskapet minst en time før bakingen starter og kna den godt. Kjevle deigen tynt ut, ca 2 mm tykk, og stikk ut kakene med pepperkakeformer. Legg kakene på bakepapir på stekeplater og stek på 180 grader i 8-10 min. Avkjøl kakene og pynt med melisglasur og nonstop.

20121221-204830.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Jul, Kjeks og småkaker, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten. Bokmerk permalenken.

1 svar til Nydelige pepperkaker

  1. Tilbaketråkk: Nydelige pepperkaker | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s