Enkel karamellpudding

Vi har prøvd oss gjennom mengder med karamellpuddingoppskrifter, men vi kommer alltid tilbake til denne. Den er kjempegod og den med desidert best smak og konsistens. Den lar seg også lage med lettmelk, som gjør at den blir bra også med laktosefri melk og fløte.

300 g sukker

7 dl melk

3 dl fløte

7 hele egg

3 eggeplommer

1 ts vaniljesukker

3 ss sukker

Brun 300 g sukker og hell det over i en stor brødform. Ha melk og fløte i samme panne som sukkeret ble brunet i, kok opp og avkjøl. Pisk sammen egg og eggeplommer med vaniljesukkeret og 3 ss sukker. Sil eggene over i melken og pisk godt. Hell det over det brunede sukkeret i brødformen. Stekes i vannbad nederst i ovnen på 120 grader i 3 timer. Den kan gjerne avkjøles litt før den hvelves over på et serveringsfat. Pass på at serveringsfatet har kanter, for det er endel karamellsaus i bunnen 🙂

20121225-180950.jpg

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Jul, Low FODMAP og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Enkel karamellpudding

  1. Tilbaketråkk: Enkel karamellpudding | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s