Friske bringebærmuffins

I dag har sjefen min bursdag, og siden jeg har tatt siste del av fødselspermisjonen min nå midt i den travle eksamenstiden (eller, det som skulle vært travel eksamenstid men som for øyeblikket er streik), er det minste jeg kan gjøre å komme innom med en liten godbit. Hun foretrekker friskt framfor søtt, det måtte være noe jeg lett kunne bære med meg og noe som kan spises i hånden. Dermed endte jeg opp med disse friske bringebærmuffinsene.

Ca 12 store muffins

100 g smør

100 g sukker

300 g hvetemel

3 ts bakepulver

2 egg

2 dl melk

1 ts vaniljeessens

150 g bringebær

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett vekselsvis det tørre og det våte. Bland forsiktig inn bringebærene. Fyll formene 2/3 fulle og stek dem på 200 grader i 20 min eller til de er gyllen.

20120523-221320.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten. Bokmerk permalenken.

1 svar til Friske bringebærmuffins

  1. Tilbaketråkk: Friske bringebærmuffins | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s