Spettete vanilje- og sjokoladekjeks

Første sommerdag i Bergen! Vi pakket sekken og dro opp på Fløyen for å grill pølser. Og for å holde motivasjonen på topp hadde jeg med disse kjempegode kjeksene. De er veldig enkle å lage og smaker mye av vanilje og kakao.

Ca. 40 stk

100 g romtemperert smør

1,5 dl sukker

1 egg

5 dl mel

1/2 ts salt

1/2 ts bakepulver

1 ts vaniljeessens

1 ss sterk kaffe

2 ss kakaopulver

Rør smør og sukker godt. Ha i egget. Bland inn mel, salt og bakepulver. Ha i vaniljeessens. løs kakaopulveret opp i kaffen og vend inn i deigen. Når deigen er så spettet som du ønsker den, dekker du den til og setter den en time i kjøleskapet.

Lag små kuler som du trykker flate, ca 1/2 cm høye. Stekes på 200 grader i 6-8 min.

20120513-193325.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjeks og småkaker, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Spettete vanilje- og sjokoladekjeks

  1. Tilbaketråkk: Spettete vanilje- og sjokoladekjeks | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s