Havrevafler med rømme

Vafler er super kosemat. Havregrynene i denne oppskriften gjør disse vaflene ekstra smakfulle, samtidig som man får med litt ekstra fiber og mineraler. De inneholder også mye rømme som gjør dem fyldige og veldig, veldig gode.

Til ca 12 vafler

50 g smeltet smør

4 egg

50 dl sukker

1 beger lettrømme

150 g hvetemel

100 g havregryn

3 dl melk

1 ts bakepulver

1/2 ts kardemomme

Smør til steking

Bland det tørre. Rør inn egg, melk, rømme og avkjølt, smeltet smør.

La røren svelle i minst 15 minutter.

Stekes og serveres varme med det du liker – smør, sukker, rømme, syltetøy.

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Vafler og pannekaker og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Havrevafler med rømme

  1. Tilbaketråkk: Havrevafler med rømme | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s