Pitabrød

Pitabrød er kanskje den vanskeligste gjørbaksten å lykkes med. Deigen er enkel og grei, omtrent som en pizzadeig, det store problemet er å få dem til å blåse seg opp. Men det finnes selvfølgelig mange tips og triks. Det viktigste er gjerne å elte deigen ekstra godt. Det nest viktigste er å steke dem på glovarmt brett i glovarm ovn. Et annet triks jeg er tilhenger av er å kjevle dem på begge sider. Da får du en jevn og fin overflate som ikke sprekker. Du kan gjerne gjøre dem grovere eller finere ved å endre forholdet mellom hvetemel og sammalt hvete, men husk at jo mer grovt mel du bruker, jo mindre tette blir pitabrødene.

Til 15 pitabrød

4 dl sammalt hvete

8 dl hvetemel

2 ts salt

1 ts sukker

1 ss olje

4 dl lunkent vann

50 g gjær

Bland sammen mel og salt. La sukker og gjær løse seg opp i vannet. Rør det våte inn i det tørre til du får en god deig. Et av triksene med pitabrød er at deigen må eltes godt. Del deigen i 15 biter og trill dem til boller. La dem heve under et håndkle i 1 time. Når du skal begynne å kjevle, setter du ovnen på 275 grader og lar stekebrettet stå i ovnen. Bollene kjevles på begge sider til de er 1/2 cm tykke og legges forsiktig mellom håndklær. Når ovnen er varm nok, er det på tide å sette inn det første brettet. Legg dem forsiktig over på det varme stekebrettet, og når de begynner å blåse seg opp, etter 3-4 min, snur du dem og lar dem stå i 1-2 min før de er ferdige.

20120505-205630.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Pitabrød

  1. Tilbaketråkk: Pitabrød | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s