Grove muslimuffins

Disse muffinsene inneholder godt med fiber og mineraler og de er søte og gode uten at de er tilsatt for mye sukker. De gjør seg godt både i matpakken, som en snack eller som kose-kveldsmat.

Til 16 små muffins

100 g sammalt hvete, finmalt

100 g hvetemel

50 g lettkokte havregryn

100 g musli

25 g muscavadosukker

4 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

2 egg

3 ss flytende akasiehonning

6 ss rapsolje

2 dl melk

Bland sammen det tørre og det våte hver for seg. Bland forsiktig det våte inn i det tørre og la røren stå i minst 15 min før du har den i muffinsformer. Stekes på 200 grader i ca 15 min eller til de er gylne. Ønsker du litt søtere muffins kan du dryppe et par dråper flytende akasiehonning på hver muffins mens de fortsatt er varme. La muffinsene avkjøle seg litt før de serverses.

20130108-191455.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Grove muslimuffins

  1. Tilbaketråkk: Grove muslimuffins | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s