Rugbrød

Jeg fikk en Kenwood til jul, og den måtte jo testes til brøddeig. Den fungerte strålende, deigen ble godt eltet og brødet ble akkurat passe luftig. For ikke å snakke om velsmakende 🙂

Til 2 brød

400 g siktet hvetemel

300 g sammalt rug, grov

300 g siktet rugmel

50 g linfrø

1 ts sukker

1 ts salt

1 pk gjær

7 dl melk

100 g smør

Bland sammen det tørre. Varm melken til 37 grader. Rør gjæren ut i melken. Bland det våte inn i det tørre. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Mot slutten tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Ta deigen ut på melet bakebord og elt den lett sammen. Bruk endel mel, for deigen er gansked klissete. Form to brød og ha dem i smurte brødformer eller rett på bakepapir. Dekk brødene med et klede og la dem etterheve i 30 min.
Stek brødene midt i ovnen ved 225 grader i 20-30 minutter. Avkjøles på rist.

20130109-160809.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Rugbrød

  1. Tilbaketråkk: Rugbrød | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s