Low FODMAP suksessterte

Suksessterte lages vanligvis med mandel- eller hasselnøttbunn. Om jeg hadde brukt mandler, kunne jeg bare spist et ørlite stykke. Om jeg bare bruker hasselnøtter kan jeg spise et kakestykke, men om jeg halvblander hassel- og valnøtter kan jeg fint spise to 😀

Nøttebunner

6 stk eggehviter

250 g melis

125 g hasselnøtter

125 g valnøtter

Stivpisk eggehviter og grovmal nøttene. Bland sammen nøtteblandingen med melis og vend forsiktig inn eggehviten. Kle bunnen i en stor springform med bakepapir og ha i røren. Stekes på 175 grader i 20 min. Avkjøles.

Eggekrem

6 stk eggeplommer

1,5 dl laktosefri kremfløte

180 g sukker

1,5 ts vaniljesukker

225 g smør

Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en panne og varm det opp på middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.

Plasser nøttebunnen på et fat og smør på eggekremen. Sett kaken i kjøleskapet før servering. Pynt med friske bær eller sjokolade.

IMG_5786

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s