Gratinert kyllinggryte

Vi har ofte kyllingrester, enten etter grillet kylling eller noen kyllingfileter til overs. Denne gratinerte kyllinggryten er perfekt restemat! Har du litt lite kylling kan du kompensere med ekstra grønnsaker og godt brød. Sausen er uansett veldig mektig, så det er ingen fare for at ikke alle blir mett 🙂

Serveres med ris og gjerne en frisk salat eller godt brød.

Til 4 personer

1/2-1 grillet kylling

4 tomater

1 paprika

8 blader vårløk

1 cm ingefær

3 dl laktosefri kremfløte

1 ts salt

1 ts pepper

1 ts chilipulver

1 ts røkt paprikapulver

150 g ost

Rens kyllingen for skinn og ben og del i biter. Del tomater, paprika og vårløk i biter. Ha grønnsaker og kylling i en ildfast form. Skrell og riv ingefær og bland sammen med fløte og krydder. Hell fløteblandingen over i den ildfaste formen. Riv osten og strø den på toppen.

Stekes på 200 grader i 20 min, eller til osten har smeltet.

IMG_5820 IMG_5821

 

 

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kylling, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s